En blogg fylld av trams

8 saker man saknar från lågstadiet

Publicerad 2015-01-20 00:57:00 i Allmänt,

Skoldisco – Skivor samlades in, hår sprayades, finkläderna kom fram och inte minst så upplevde man sitt livs första tryckare. Bara ordet, TRYCKARE! You gotta love it.

Pannkakor – Vissa var petigare än andra men den gemensamma faktorn var att alla ville ut på rasten så snart som möjligt. Förutom när det var pannkakor, då skulle rekord slås! (Även fast man fick bara ta 3).
Rasterna – High on life sprang man runt där. Spelade kula, lekte lekar, smög på tjejerna/killarna och var det snö fick man akta huvudet för snöbollarna kom tätt!
 Läraren som läste högt – Inför detta på arbetsplatser snarast! En chans att stänga av hjärnan. En föregångare till podcasten?
 Klassens timme/roliga timmen – Ofta fredag eftermiddag. Tjejgänget som mimade till Spice Girls, killen som lärt sig att trolla av sin morfar. Här fanns det plats för alla outlösta entertainers.
Kompisarna – Man LEKTE. Innan man blev för cool för det och istället ”va” med någon. Men det var under lektiden som man lärde känna varandra och för många knöts band för livet.
Lämna skorna i kapprummet –Kapprum förresten, när använde du senast det ordet? Och minns strumporna med halkskydd på hälen.
Utflykt – En halvdag i nån närliggande skog, ett besök på det lokala museet. Ja det var inte alltid så spännande men det gav en viss variation i tillvaron. Ofta fick man dricka ur kåsa och är det någon som minns de där bröden man åt från en pinne?
 
 
 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela