En blogg fylld av trams

10 saker att göra när du inte kan sova

Publicerad 2015-01-20 08:33:06 i Allmänt,

 1. Har du en tråkig partner? -  Väck hen och be hen berätta en historia ur sitt liv

 
2.     Sluta röka – Många rökare har svårt att somna, detta tros bero på nikotinabstinens. Om du inte sover i ett rökrum vill säga.
 
3.     Dra ner på koffeinet – Ligger du i sängen och kollar film och dricker cola innan du ska sova? Dricker du en stor kopp kaffe på eftermiddagen? Lägg ner det!
 4.     Använd inte dator/mobil/surfplatta åtminstone 20 min innan du ska sova - Det blå ljuset aktiverar hjärnan på ett sådant sätt att du kan få svårt att sova.
 5.     Ha sex eller onanera innan du ska sova - Spela inte oskyldig. Alla vet vad jag menar.
 6.     Sov svalt och mörkt - Flytta ut sängen i närmsta grotta. Eller bygg en av snö och håll dig sval?

 

 7.     Gå till ett annat rum och gör någonting – Ett säkert kort är alltid att läsa en bok. Att ligga kvar i sängen kan bara öka din ångest så läs din bok i käket eller vardagsrummet.

 

 8.     Var INTE effektiv - Ta inte tillvara på tiden att göra lite arbeta/plugg. Det väcker bara hjärnan än mer och kan skapa mer ångest.

 

 9.     Bada/duscha varmt - Alla vet hur avslappnade ett bad kan vara. Har du inget bad så ta en lång härlig dusch. Har du ingen dusch så vill jag inte veta hur du luktar.

 

 10. Byt lakan – Finns det någonting bättre än att krypa ner i en nybäddad, fräsch säng? Punkt 5 i all ära men detta vinner nog.
 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela